ENNKOTIEDOTE

Crosskart Challenge Kemora 20.08.2017

Kemoran moottoriradalla, Vetelissä käydään sunnuntaina 20.8.2017 Crosskart Challenge- sarjan neljäs osakilpailu. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 29 kuljettajaa ja luokkina ovat Xtrem, 125cc, 85cc sekä MINI.

Crosskart Xtrem SM, Reunasen hallintaa

Tuoreella Pohjois-Euroopan mestarilla, Toni
Reunasella on homma vahvasti hallussa myös SM-sarjassa. Euralaisella on kolmesta voitosta kasassa yhteensä 75 pistettä.  Reunasen takana oleva Frasse Alm on tiukimmin kiinni hopeassa. Tasaiset sijoitukset podiumille ovat poikineet hänelle
 49 pistettä. Alexander Shengeliya (41p)
pitää hallussaan kolmatta sijaa, kahdeksan pistettä Almin perässä. Kolmannesta
 sijasta käydään tiukinta taistelua. Shengeliyan päänahkaa jahtaa yhdentoista pisteen sisällä olevat viisi kuljettajaa. 4. Jami Kalliomäki (38p), joka on tällä kaudella kerännyt menestystä varsinkin NEZ-kilpailuissa sijoittuen NEZ-sarjan kokonaispisteissä toiseksi. Pistetaulukossa seuraavilla sijoilla ovat 5. Pasi Hanhivuoma (35p), 6. Joni Leskinen (33p) sekä 7. Joni Puolitaival (30p).

Oman mausteensa pistejahtiin tuovat vielä tämän nipun perässä olevat epäonnensoturit sijoilta 8-11. Petro Koski (24p), jonka vauhti riittäisi varmasti podiumille kisasta toiseen kuten Vilppulan kisassa. Tosin Kauhajoella A-finaalissa tulleet tekniikkamurheet ja väliin jäänyt Jurvan osakilpailu rokottivat roimasti pistepottia. Timo Lehtonen (12p) otti kesän avauksesta heti 10 pistettä, mutta Vilppulassa ja Kauhajoella vauhti ei riittänyt A-finaaliin. Ajon osuessa nappiin on Lehtosen vauhti A-finaaliluokkaa. Auton kanssa olleista ongelmista huolimatta Veli-Matti Koskinen oli Kauhajoella loistavassa vauhdissa hänen ollessa alkuerien jälkeen viides. Kyyti ei kuitenkaan riittänyt A-finaalissa sarjan kärkikuskien vauhtiin. Koko kauden erinäisten teknisten ongelmien kanssa paininut Reima Tuuva (6p) on laitteiden toimiessa tasaisen varma A-finaalimies, kuten Kouvolan NEZ-kisassa nähtiin. Seinäjoen vauhtiajojen yleiskilpilpailun kolmannen sijan perusteella myös Kemoran radan pelkästään asvaltilla ajettava kisa voisi sopia Tuuvalle erinomaisesti. Sijalla 12 on talvella hyvässä vauhdissa ollut Sven Kokla (4p), joka on ajanut kesäkaudella ainoastaan Vilppulan osakilpailun. Pistetili on kesäkaudelta vielä avaamatta Markus Auviselta, Marika Lehtimäeltä sekä Harri Laaksoselta.

 

 

Crosskart 125cc, Kaksintaistelu

Kauhajoen kilpailussa sarjaan ilmoittautuneista kuskeista paikalla oli vain Aatu Matikainen (65p). Matikainen kuittasi siis korkeimmat sarjapisteet, vaikka jäi kolmanneksi itse kilpailussa ja pitää näin ollen 125cc:n kärkipaikkaa hallussaan. Seuraavana tulee vain kahteen osakilpailuun osallistunut, mutta kummastakin kilpailusta täydet pisteet kuitannut Konsta Saarinen (50p). Kolmantena sarjassa on Saarisen tapaan vain kahteen kilpailuun osallistunut ja niistä kolmannet sijat kummastakin kisasta ottanut Rony Kulju (34p). Neljäntenä pistetaulukossa on Atte Kari (15p).

 

Crosskart 85cc, Tiukkaa vääntöä

Tässä luokassa taistelu erävoitoista on tasaisinta. Kuitenkin luokan kärkipaikka on yhtä vahvassa hallinnassa kuin Xtrem-luokan Toni Reunasella. Ilari Sääskilahti (75p) on noussut joka kilpailun päätteeksi korkeimmalle korokkeelle. Toisena olevan Aleksi Kiikalan (57p) ja kolmatta paikkaa hallussa pitävän Miko Vähälummukan (49p) ero on vain 8 pistettä, joten taistelu tulee olemaan tiukkaa loppukaudella, kun jaossa on vielä roppakaupalla pisteitä.

Crosskart MINI, Hyvää meininkiä!

Nuorimpien kuljettajien luokassa kilpailu on ainakin sarjataulukon perusteella tasaista, kun jokainen kuljettaja on fair play-hengessä kuitannut maksimipisteet joka kisasta. Todellisuudessa vauhtierot kuskien välillä ovat aika suuret, kun kokeneimmalla kuskilla on moottoriurheilutaustaa vuosissa mitattuna melkein yhtä paljon kun nuorimmalla kuskilla on ikää.

SARJATILANTEET OSAKILPAILUT 3/5

http://www.fccnet.fi/content/fi/2/1038/Sarjatilanne.html

 

Julkaistu: 14.08.2017 Julkaisija: Finnish Crosskart Challenge, Niko Turunen

 


FCC & sosiaalinen media

Osallistu keskusteluun ja tutustu muihin lajin harrastajiin helposti Facebookin avustuksella. FCC:n löydät Facebookista klikkaamalla tähän.